Συνάδελφοι,

Κατά το αφήγημα της κυβέρνησης, τον Αύγουστο του 2018 βγήκαμε από την μνημονιακή περίοδο, που βιώσαμε όλοι μας σχεδόν μία 10ετία, την νεοφιλελεύθερη πολιτική τους σε όλο της το μεγαλείο. Η αδικία, η ανισότητα και η βαρβαρότητα των μέτρων που εφάρμοζαν χτυπούσαν … «κόκκινο» σε κάθε περίπτωση.

Πολλοί ήταν που εργαζόμενοι που έμειναν άνεργοι ή έχασαν τα σπίτια τους, για να ευημερήσουν οι στατιστικοί αριθμοί και να βγει το υπερ-πλεόνασμα. Πολλά νοικοκυριά στερούνται πλέον βασικών ειδών καθημερινής ανάγκης και διατροφής, ακόμη και αυτού του ηλεκτρικού ρεύματος ή και του νερού ακόμη, ενώ τα παιδιά τους μη αντέχοντας άλλο την ανέχεια και την στέρηση, αναχώρησαν για ξένους τόπους, μετανάστες.

Χθεσινοί αξιοπρεπείς συνάδελφοι μας, που είναι σήμερα άνεργοι αναζητούν την τροφή τους στα δημόσια συσσίτια ή στους κάδους των απορριμμάτων. Όσοι … τυχεροί εξακολουθούν να διαθέτουν εργασία, έχουν υποστεί δραματικές μισθολογικές μειώσεις, με άτυπες μορφές απασχόλησης, που τους έχουν κάνει λάστιχο, ενώ σε πολλές περιπτώσεις βρίσκονται απλήρωτοι επί μακρόν, ενώ οι εργοδότες δεν έχουν πλέον κανένα φραγμό στην κερδοφορία τους.

Η Δημόσια Υγεία λειτουργεί απαξιωμένη και με σοβαρές ελλείψεις εξειδικευμένου προσωπικού. Τα ειδικά υλικά ακόμη και αυτά τα αναλώσιμα υλικά παρουσιάζουν μεγάλες ελλείψεις, που βάζουν σε μεγάλους κινδύνους όσους επισκέπτονται αναγκαστικά τα Δημόσια Νοσοκομεία, αφού η ιδιωτική περίθαλψη στις ιδιωτικές κλινικές είναι πανάκριβη για τους πολλούς. Ακόμη και για τους ίδιους τους εργαζόμενους σε αυτές!

Το πενιχρό πλέον εισόδημα μας, κυρίως των νεώτερων από εμάς, με το σαράκι της άμεσης ή έμμεσης φορολογίας δεν μπορεί να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες καταναλωτικών αγαθών.

Δηλαδή με λίγα λόγια, έκαναν πράξη αυτό που είχαμε προειδοποιήσει πολλά χρόνια πριν, ότι: «οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι».

Οι Κλαδικές μας κατακτήσεις έχουν εξαϋλωθεί και η Κλαδική μας ΣΣΕ βρίσκεται στο …ψυγείο από το 2016, ενώ οι εργαζόμενοι του Κλάδου μας αναμένουν με αγωνία την Απόφαση του Αρείου Πάγου στον Σεπτέμβριο του 2019, προκειμένου να ξαναβάλουν την ζωή τους σε μία κανονικότητα.

Το Ψηφοδέλτιο μας έχει Όραμα, Αρχές και Πίστη, μα πάνω από όλα έχει Συνέπεια στις ιδεολογικές Αρχές μας, που μας ενισχύουν την προσπάθεια και την αγωνιστική διάθεση για τα επόμενα 3 χρόνια, της νέας θητείας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας μας.

Τους γνωρίζουμε πλέον καλά και ξέρουμε τι θέλουν να μας επιβάλλουν στο επόμενο διάστημα. Ο συσχετισμός «Εργασίας και Κεφαλαίου» θα πρέπει να αντιστραφεί με πιο δυνατούς Αγώνες. Η μοιρολατρία δεν μας πρέπει και δεν οδηγεί στο ξέφωτο.

Δεν διαχωρίζουμε τους εργαζόμενους, «στους δικούς μας» και «στους άλλους». Το συμφέρον μας είναι κοινό και αντιπαλεύουμε κάθε πολιτική που καταπατά, περιορίζει ή καταργεί τις κατακτήσεις μας.

Δεν χαϊδεύουμε τα αυτιά των συναδέλφων μας με ευχάριστα ψεύτικα λόγια.

Δεν τελειώνει ο λόγος μας με μεγαλοστομίες ή με μνημονιακές καταγγελίες, για να αισθανθούμε πιο καλά και να ελαφρύνουμε την συνείδησή μας.

Πιστεύουμε ότι μόνο με σκληρούς αγώνες μπορούμε να επανακτήσουμε όλα εκείνα, που μας υφάρπαξαν όλα αυτά τα χρόνια. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης, που μας έχουν καταδικάσει και να θεμελιώσουμε μία κοινωνία με Αρχές, Ισονομία και Δικαιοσύνη.

Οι Αρχές και οι Αξίες μας παραμένουν σταθερές και αταλάντευτες.

Αισιοδοξούμε για μία ισχυρή συμμαχία μεταξύ των εργαζομένων.

Δεν βάζουμε ιδεολογικές «Ταμπέλες» στους συναδέλφους μας.

Δεν δεχόμαστε κανένα κομματικό «καπίστρι».

Συμμετέχουμε αλληλέγγυα σε κάθε Αγώνα και σε κάθε αγωνία του διπλανού μας.

Την ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ μας δεν την εκχωρούμε σε κανέναν. Οι διασπαστικές παρεμβάσεις που στόχο έχουν να μας διαλύσουν, μας πεισμώνουν και μας αυξάνουν το πάθος της αντίδρασης μας.

Με όπλο μας την αλληλεγγύη, στον αγώνα μας η νίκη, με ασπίδα την ενότητα συνεχίζουμε για αυτό που μας εκφράζει και μας δίνει προοπτική.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ είναι καλύτερα.

Διεκδικούμε:
✓ Ελεύθερες Συλλογικές διαπραγματεύσεις.
✓ Υπογραφή Ενιαίας Κλαδικής ΣΣΕ, με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους.
✓ Επέκταση και Υποχρεωτική Εφαρμογή της Κλαδικής ΣΣΕ σε όλους τους Εργασιακούς μας χώρους.
✓ Κατώτατο Β/Μ 751,00 Ευρώ και επαναφορά όλων των κατακτήσεων που είχαμε, πριν από την εφαρμογή των Αντεργατικών μνημονιακών πολιτικών.
✓ Δίκαιη Φορολογική μεταρρύθμιση για όλους.
✓ Σταθερή και πλήρη Εργασία.

anakoinwseisΔΙΑΚΗΡΥΞΗ-ΤΗΣ-ΤΑΞΙΚΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΓΙΑ-ΤΟ-19ο-ΣΥΝΕΔΡΙΟ