«Όχι άλλο κάρβουνο στην ….βλακεία!»

Συνάδελφοι,

Στη τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της Ομοσπονδίας μας συζητήσαμε και το θέμα της τρέχουσας πανδημίας του covid-19 καθώς και τον σχετικό εμβολιασμό, που προετοιμάζει η πολιτεία να αρχίσει τις επόμενες ημέρες.
Όλα τα μέλη του ΔΣ συμφωνήσαμε, ότι είναι αναγκαία η θωράκιση, τόσο του υγειονομικού προσωπικού, όσο και των άλλων ειδικοτήτων των εργαζομένων, αφού βρισκόμαστε όλοι μαζί, ο ένας δίπλα στον άλλον, στην πρώτη γραμμή της αντιμετώπισης αυτής της πανδημίας.
Ο συχνά επαναλαμβανόμενος, ουσιαστικός έλεγχος, όλων των επαγγελματιών της υγείας, χωρίς κάποια χρέωση (κρυφή ή φανερή) των εργαζομένων είναι κάτι που επιβάλλεται στις καθημερινές ανάγκες της αποτελεσματικής αντιμετώπισης αυτού του ιού. Όπως και για το μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνία μας, εάν επιθυμούμε να αναπτύξουμε κάποιο σοβαρό αμυντικό μηχανισμό καταπολέμησης του εν λόγω ιού.
Κάτι άλλωστε που φαίνεται να έχει συνειδητοποιήσει και η πολιτεία γι’αυτό και αυξάνει κάθε μέρα τον αριθμό των διενεργούμενων τεστ ή τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας των πολιτών.
Ο καθολικός εμβολιασμός του συνόλου του πληθυσμού της χώρας αποτελεί τον επόμενο στόχο της πολιτείας και προγραμματίζει την έναρξή του, τις αμέσως επόμενες ημέρες, σε συντονισμό με την πανευρωπαϊκή όμοια προσπάθεια, μετά την κυκλοφορία πλέον των κατάλληλων εγκεκριμένων, από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, σχετικών εμβολίων. Ο εμβολιασμός αυτός έχει αποφασιστεί, από την πολιτεία πολύ σωστά, να διενεργηθεί Δωρεάν και σε εθελοντική βάση, σύμφωνα με την ισχύουσα σχετική Νομοθεσία, για αυτές τις περιπτώσεις. Μόνο οι συμβουλές του προσωπικού οικογενειακού γιατρού κάποιου και μόνον αυτές, μπορούν να τον αποτρέψουν, από τον εθελούσιο εμβολιασμό του.

Υποχρεωθήκαμε να κάνουμε αυτή την διευκρίνιση, μετά και από τις πρόσφατες καταγγελίες που είχαμε στα γραφεία της Ομοσπονδίας μας, για την σύνταξη κάποιων λιστών!! σε δημόσια διακίνηση, στους χώρους εργασίας μας, που περιλαμβάνουν ονομαστικές λεπτομερείς πληροφορίες σχετικές με το υγειονομικό προφίλ των εργαζομένων και την ….εξαναγκαστική!! δήλωσή τους, για το αν προτίθενται να κάνουν το συγκεκριμένο εμβόλιο ή όχι. Τούτο αποτελεί μια παράνομη πράξη, αφού παραβιάζει την Αρχή Προστασίας των προσωπικών δεδομένων, των συναδέλφων που
περιλαμβάνονται στις λίστες αυτές, αλλά έρχεται και σε απευθείας αντίθεση, με την πρόθεση της πολιτείας, όπως έχει διατυπωθεί δημόσια και με κάθε λεπτομέρεια, προκειμένου να επιτευχθεί ο ζητούμενος στόχος της, που δεν πρέπει να είναι οιοσδήποτε άλλος, από την αποτελεσματική αντιμετώπιση της παρούσας πανδημίας και την προστασία της Δημόσιας Υγείας όλων μας.

Ας σταματήσουν λοιπόν οι εμπνευστές αυτών των …λιστών, (εάν δεν επιθυμούν να μας οδηγήσουν 100 χρόνια πίσω!!) να διαπράττουν παράνομες πράξεις και να ρίχνουν και άλλο ….«κάρβουνο στην βλακεία της ιδεοληψίας και της προκατάληψης!», δανειζόμενοι την αντίστοιχη ασπρόμαυρη κινηματογραφική ατάκα, του Ν. Κούρκουλου. Άλλο πράγμα, ο εθελοντικός εμβολιασμός των συναδέλφων μας και ο κατάλληλος συντονισμός του, για την αποτελεσματικότερη επίτευξη του στόχου της πολιτείας μας και άλλο πράγμα ο εξαναγκασμός συμμετεχόντων σε αυτόν ή η
καταγραφή των αρνητών του. Η μέρα, με την νύχτα μια αντίφαση….

Με την ευκαιρία αυτής της επικοινωνίας μας, σας ευχόμαστε, για άλλη μια φορά, να έχουμε όλοι μας ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!, με τις οικογένειές μας και ΚΑΛΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ! με μια καλύτερη υγεία για το 2021.

ΧΡΟΝΙΑ σας ΠΟΛΛΑ!

 

Επείγουσα-Ανακοίνωση-21-12-2020